Professionele Linkbuilding SEO services

Een backlink is een link van de ene website naar de andere. Deze backlinks zijn een van de belangrijke factoren aan de hand waarvan Google een webpagina rangschikt. Je kunt een backlink zien als een positieve stem voor je website. Hoe meer stemmen je website heeft, hoe beter Google je website zal beoordelen en dus zal weergeven in de zoekresultaten. Je kunt in het echte leven bijvoorbeeld ook veel over jezelf beweren, maar zodra anderen hetzelfde zeggen wordt het pas echt geloofwaardig.

Google heeft veel factoren waar ze rekening mee houden met het beoordelen van een website. Door al deze factoren bepalen ze welke pagina een zoeker te zien krijgt. Een backlink wordt gezien als een van de belangrijkste factoren. Het verkrijgen van backlinks (linkbuilding) kan dan ook een goede manier zijn om een pagina of website te laten stijgen in de zoekresultaten.

Natuurlijke links

Backlinks horen ‘natuurlijk’ te zijn en het mag niet kunstmatig gedaan worden. Google kan bij een overduidelijk overtreding een website zelfs helemaal uit de zoekresultaten weren. In het geval van backlinks is kwaliteit een stuk belangrijker dan hoeveelheid.

Voorbeeld: Het is ‘natuurlijk’ dat wanneer een voedselrecensent (A) een review schrijft over een bepaald restaurant (B) er in dat artikel een backlink staat naar het restaurant (B). De onderwerpen van de sites zijn hetzelfde en de onderwerpen hebben een relatie met elkaar. Een backlink geeft in dit geval een beetje waarde door van site A naar site B. Deze waarde noemen we linkjuice.

Het internet, of het World Wide Web, is een netwerk van allemaal websites en pagina’s dat met elkaar in verbinding staat. Deze verbindingen worden gelegd door hyperlinks of backlinks. Hoe meer links naar een bepaalde pagina gaan, hoe beter Google deze pagina zal beoordelen.

Voorbeeld: In het vorige voorbeeld schreef voedselrecensent A over restaurant B en in dit artikel stond een backlink naar het restaurant. Een andere website (C) zou het eens of oneens kunnen zijn met deze recensie en schrijft op zijn beurt hierover een nieuw artikel. In dit artikel verwijst C met een backlink naar het artikel van de recensent (A). Het artikel van A krijgt nu meer linkjuice, waardoor de pagina in de ogen van Google meer waard wordt. Maar niet alleen de website van de recensent (A) gaat er in dit voorbeeld op vooruit. Ook restaurant B krijgt een beetje meer waarde (linkjuice) omdat er een link naar het restaurant (B) staat op de pagina van A.

Al deze backlinks maken het de zoekmachine gemakkelijker om het internet te indexeren. Deze links vormen het ‘web’ en zijn dus niet alleen belangrijk voor een individuele website, maar voor het internet in zijn geheel.

Linkbuilding

Zoals al eerder aangegeven is het verkrijgen van links niet alleen een geval van zoveel mogelijk links verzamelen. Er zijn meerdere zaken waar je rekening mee moet houden bij het verzamelen van backlinks:

  • – Hoe waardevol is de verwijzende website?
  • – Zijn de websites aan elkaar gerelateerd?
  • – Hoe regelmatig komt Google langs op de verwijzende website?
  • – Hoeveel verkeer heeft de verwijzende website?
  • – Is het een dofollow link?
  • – En zo nog veel meer factoren

Je kunt je voorstellen dat het lastig is om ‘natuurlijke’ backlinks te verkrijgen. Mensen met een website linken nou eenmaal niet zo snel naar een andere website, laat staan precies die van jouw. Helemaal wanneer je werkt in competitieve online markten zoals webshops worden natuurlijke backlinks schaars.

Linkbuilding kan je in dit geval uitkomst bieden. Hiervoor bestaan verschillende technieken waaronder bijvoorbeeld backlinks kopen en een link ruilen. Deze technieken hebben allemaal als doel links naar de juiste pagina’s op je website te krijgen en worden dus veel gebruikt voor SEO. De backlinks helpen je website hoog in de zoekmachines te ranken als ze van een goede kwaliteit zijn. Het is alleen wel verstandig een veilig linkbuilding plan te hanteren, want er zijn ook zeker links die je wilt vermijden om straffen van Google te voorkomen.

Heb je hulp nodig met een goede linkbuilding strategie? Dan kun je op deze pagina meer informatie vinden over je linkbuilding uitbesteden en de verschillende methodes die ik hiervoor gebruik.

Ervaren online marketeer met trackrecord en verleden in luxegoederen, fashion en sieraden branche. Ik ben een ervaren, ambitieus en vindingrijk online marketer en heb veel ervaring met zoekmachine optimalisatie (SEO) zowel on-page als off page, local SEO, AdWords, e-commerce. Ik wordt blij van nieuwe technieken en goede resultaten. Maak jij mij blij met een mooie uitdaging? Dan maak ik jou blij met resultaten. Heb je vragen? e-mail mij dan even

Samenwerken 

met Rutger?

Samenwerken met Rutger Dijkstra?

Uitgelichte posts

Bekijk alle blogs

Click to edit this heading

View all testimonials