3 tips om 2018 een top SEO jaar te laten zijn en beter te ranken

Hey jij daar,

Ik heb een vraag voor je.. Ben je bang voor de toekomst van SEO?

Niet alleen jij maar vele online marketeers met jou zijn bang voor de toekomst van SEO.

Elke keer wanneer Google met een nieuwe rankingfactor op de proppen komt gaat iedereen door het lint. Rankings gaan naar zakken weg en de ganse SEO wereld is verdoemd.

Laat ik je een geheimpje vertellen, het is nog niet zover en dat zal ook niet gebeuren. Ik zal je laten zien hoe je veilig SEO kan verrichten in 2018.

Google heeft recentelijk een update doorgevoerd ook wel bekend als Penguin 4.0, waarmee ze geen algoritmische penalties meer geven voor linkbuilden.

Nu de angst uit de wereld is geholpen zijn er een aantal punten waar op gelet moet worden voor het behalen van de de beste resultaten.

Let’s go!

Wat is SEO nu en wat was SEO vroegâh?

Een van de manieren om SEO te doorgronden is door, naar het verleden te kijken.

Wanneer Panda in 2011 werd uitgerold waren alle SEO’s in paniek maar zijn we sterker dan ooit terug gekomen.

Wanneer Penguin in 2012 werd uitgerold waren alle SEO’s in paniek maar zijn we sterker dan ooit terug gekomen.  

Elke keer wanneer Google een algoritme update doorvoerde zijn we al SEO’s sterker en veiliger terug gekomen. Dit komt doordat Google de oorlog heeft verklaard aan spammers. Met meer dan 4 miljard contentpagina’s online, is het niet makkelijk de spammer aan te pakken. Dit wordt dan ook met grote correctie slagen gedaan die alleen achter ‘grote’ SEO-fouten aan gaan die door SEO worden misbruikt.

Het is vrij eenvoudig om in de groene zone te blijven na Panda en Penguin.

Waarom juist nu de beste tijd ooit is om je website te optimaliseren

 

  1. Google heeft met de grote correctie slagen de grootste idioten al geëlimineerd. Dit betekent minder competitie voor de rest van ons.
  2. Google heeft op succesvolle wijze SEO’s bang gemaakt en uit de business gejaagd

De lange termijn is alles:

Er zijn honderden “ranken binnen een dag” of “no cure no pay” SEO services binnen de branche met fantastische screenshots van geweldige rankings. Inderdaad, iedereen die z’n weg kent in photoshop kan deze maken maar hoeveel van deze bedrijfjes blijft er uiteindelijk over?

Als online marketeer ben ik sinds 2011 bezig met SEO, dat is meer dan een eeuw in online  marketing tijden. 😉

Ik heb niet alleen de grootste updates in de geschiedenis van Google meegemaakt (Panda & Penguin) maar deze ook overleefd en gezorgd voor groei.

Ik zorg ervoor dat ik op de hoogte blijf van alle algoritme veranderingen van Google en zorg dat mijn services daarop worden aangepast. (zie hier de  algoritme updates van Google)

Vermijd deze 3 fouten en je bent veilig wat betreft SEO

  1. On-page Over optimalisatie

Met over optimalisatie wordt meestal keyword stuffing bedoeld, maar dat is al lang niet meer het enige. Tegenwoordig gaat het om exact match anchor density.

Hoe voorkom je dit: Herhaal niet telkens je belangrijkste keyworden. Je kan beter een onderwerp kiezen en daarbinnen variëren qua keywords zodat je rankt voor meerdere brede termen.

  1. Off page over optimalisatie

Dit is domein van Penguin. Het best is zo’n divers mogelijk pallet van link anchors te gebruiken. Google is continue bezig met het updaten van het algoritme en de resultaten verschillen sterk per branch. Waar het op neer komt is dat je een links wil krijgen waar geen exact match met het keyword in zit.

Hoe voorkom je dit: Zorg dat je zoveel mogelijke random anchors, url’s, etc. gebruikt zodat je linkprofiel natuurlijk lijkt.

  1. Blog netwerken (PBN’S)

Zoals al eerder besproken gaat Google achter de spammers aan. Een van de veel gebruikte methoden is het gebruiken van private blog networks. Oftewel meerdere websites die op het oog niets met elkaar te maken hebben maar van een eigenaar zijn. In het verleden kon je op die manier snel links krijgen via een contactpersoon. Google is wil deze spelers van de kaart vegen en is hier de dankzij Penguin aardig in geslaagd.

Hoe voorkom je dit: Simpel. Maak geen gebruik van gastblog netwerken die direct naar jouw belangrijkste site linken. Hier kan ik bij helpen door handmatige outreach van legitieme blogs.

That’s it! De drie dingen waarmee je in 2018 veilig SEO kan bedrijven. Volg je deze tips dan blijf je in de groene zone van Google.

Vragen? Mail mij of laat hieronder een comment achter.

 

Ervaren online marketeer met trackrecord en verleden in luxegoederen, fashion en sieraden branche. Ik ben een ervaren, ambitieus en vindingrijk online marketer en heb veel ervaring met zoekmachine optimalisatie (SEO) zowel on-page als off page, local SEO, AdWords, e-commerce. Ik wordt blij van nieuwe technieken en goede resultaten. Maak jij mij blij met een mooie uitdaging? Dan maak ik jou blij met resultaten. Heb je vragen? e-mail mij dan even

Samenwerken 

met Rutger?

Samenwerken met Rutger Dijkstra?

Uitgelichte posts

Bekijk alle blogs

Click to edit this heading

View all testimonials